Een aantal deelnemers aan de Titan Run die half september in Nijlen gehouden werd,  zijn ziek geworden. Ze werden mogelijk geïnfecteerd door onzuiver Netewater dat besmet was met leptospirose, ook wel veroorzaker van de rattenziekte.

Enkele dagen na hun deelname werden drie deelnemers ziek en moesten opgenomen worden in het ziekenhuis. Toen in het bloed de sporen van leptospirose werden gevonden, ging er een belletje rinkelen en werd naar de Titan Run gewezen.

De toestand en aard van besmetting is van die aard dat alle deelnemers nu een brief van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid gekregen hebben. Daarin wordt gewaarschuwd voor de bacteriële infectie.

Deelnemers wordt in de brief gevraagd in geval van koorts direct naar de huisarts te gaan. Ook de ziekenhuis in de verre omgeving zijn verwittigd van de mogelijke besmetting.

Aan de eerste editie van de Titan Run namen 2.500 personen deel.

Update 5/10 06u. : Een van de deelnemers aan de Titan Run van vorige maand in Nijlen ligt nog altijd in het ziekenhuis. Hij herstelt nog atlijd van de rattenziekte. De toestand van de man, de 36-jarige Koen Claesen uit Nijlen was zelfs een tijdje kritiek omdat al zijn orgaanfuncties stil vielen. In het UZA konden ze hem redden. Hij is nu aan de beterhand.

Foto: deelnemers aan een Titan Run/foto archief/Nnieuws.be